Logo ontwerp, visitekaartje en bedrijfsnaam: Foodwheels

Dit project heeft een verhaal. Ik heb dit kaartje voor Yavuz gemaakt, mijn reddende engel in Istanboel.

Mijn moeder ik ontmoette deze Amsterdammer met Turkse roots een paar maanden geleden in Istanboel. We stonden bij de OV automaten om een ticket voor de pond te kopen. Er komt een jonge man naast ons staan en vraagt ons met een vriendelijke glimlach of hij ons misschien kan helpen.Op de pond vertelde hij ons over zijn journey door Turkije en hoe hij wanneer hij terug is in Amsterdam zijn eigen bedrijf als horecaleverancier wilt gaan starten. Hij trakteerde ons op thee (toen al een held). Met de sunset het pondje over de oude stad in was een bijzondere kickstart van onze citytrip.

Einde van de avond gaf hij aan dat als er iets zou gebeuren we hem altijd konden bellen, met een big smile. Ik ging er niet echt vanuit dat dit nodig zou zijn, world traveller dat ik ben.

Totdat een snol er met mijn tas vandoor ging. Op ons laatste avondje in de stad werd mijn epic nieuwe MTB backpack gejat. Typisch toeristen actie.. Een jonge dame komt naar onze tafel op een pittoresk terrasje bij de Galata Tower, vraagt in paniek of ze onze telefoon mag lenen (mocht natuurlijk niet) en in de tussentijd gaan haar twee vrienden, zonder dat we het doorhadden, er met mijn tas vandoor. Deze had ik mogelijk niet helemaal goed genoeg beschermd tegen dergelijke praktijken… Beetje naar gezien ik op doorreis naar AustraliĆ« was (heb nu nog steeds geen rijbewijs hier).

Lang verhaal kort. Voor de verzekering moet je een aangifte bewijs hebben van de lokale politie. Op het politiekantoor sprak er niemand een andere taal dan Turks en ik kan nog niet eens dankjewel uitspreken in het Turks. Na twee uur proberen hulp te vinden dacht ik.. misschien is Yavuz in de buurt.

Hij kwam na mijn telefoontje direct naar het politiebureau en heeft ons bijgestaan in het extreem inefficiƫnte aangiftesysteem. Meegereden naar een ander bureau (want we waren naar het verkeerde politiebureau gestuurd) en daar 5 lange uren bij ons op het politiebureau gezeten, waarna hij mijn hele verhaal heeft vertaald.

Ik vind het oprecht bijzonder dat iemand zo out of his way is gegaan om een vreemdeling te helpen. Op het laatst heeft hij ons op de taxi gezet en mij nog wat cash meegegeven om de bus de volgende dag te betalen.

Ik kan me niet anders voorstellen dan dat hij een geweldige leverancier gaat worden, die ondernemers in Amsterdam een top dienst gaat leveren. Succes met je business gappie!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]